Gratis buurtkerstbomen moeten zorgen voor gezelligheid en ontmoeting in kernen van Nederweert

Print
Gratis buurtkerstbomen moeten zorgen voor gezelligheid en ontmoeting in kernen van Nederweert

Afbeelding: ING Image

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Met de ‘buurtbon voor een buurtboom’ kunnen straten en buurten uit alle kernen van de gemeente Nederweert een gratis kerstboom krijgen. Het project is bedoeld om bewoners in de donkere wintermaanden te stimuleren om elkaar te ontmoeten door samen iets te organiseren.

„Veiligheid en gezondheid staan voorop. Daarnaast is het ook belangrijk om, zeker in deze tijd, aandacht te blijven hebben voor elkaar zodat we met elkaar verbonden blijven en niemand vergeten wordt”, aldus wethouder Carla Dieteren. „Elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken kan met een activiteit of initiatief voor de straat of buurt zoals de vertelling van een kerstverhaal rondom de buurtkerstboom, een moment van bezinning of een muziekoptreden.” „Of maak een mooie boom waarbij buurtbewoners lieve berichtjes kunnen achterlaten over hoop en steun in deze coronatijd, om elkaar zo een hart onder de riem te steken”, vult gebiedsregisseur Harold van der Haar aan.

Initiatieven kunnen tot 10 december worden aangemeld bij de leefbaarheidsregisseur. De buurtbomen worden op de afgesproken plek bezorgd door de klusploeg van Kansrijk in de Wijk. De boom is gratis, maar bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor de plaatsing. Decoratiemateriaal en eventueel stroomverbruik zijn voor eigen rekening. De boom kan na de jaarwisseling worden aangeboden tijdens de ophaalroute die door de gemeente Nederweert bekend wordt gemaakt.

Aanmelden kan voor Nederweert bij Harold van der Haar via 06-18115295 / h.vanderhaar@nederweert.nl, voor Ospel(dijk) en Budschop bij Iris van de Ven via 06-11436332 / i.vandeven@nederweert.nl en voor Leveroy en Eind bij Joey van Beers via 06-11249857 / j.vanbeers@nederweert.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu