Geen uitgifte van gratis transparante zakken meer bij milieupark Roermond

Print
Geen uitgifte van gratis transparante zakken meer bij milieupark Roermond

Afbeelding: Getty Images

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Van alle transparante zakken die de gemeente Roermond weggeeft bij het milieupark om afval in te doen, komt maar een relatief klein aantal terug. En dus stopt de gemeente met de uitgifte ervan.

De doorzichtige zakken kunnen door inwoners op het milieupark worden afgehaald zodat ze er afval in kunnen stoppen dat ze naar het milieupark willen brengen. Medewerkers kunnen dan zien om welk afval het gaat. Hoewel er veel zakken worden weggegeven, constateert de gemeente nu dat er maar weinig zakken teruggebracht worden. Waarvoor mensen ze dan wel gebruiken is niet duidelijk.

Door de zakken niet meer te verstrekken bespaart de gemeente geld. Afval kan voortaan in dozen, shoppers of vuilniszakken worden gebracht. Op verzoek van medewerkers van de milieustraat moeten inwoners wel laten zien wat erin zit. Zakken voor plastic verpakkingen, metaal en drankenkartons zijn wel nog gratis af te halen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu