Kudde grazers tussen Ooijen en Wanssum wordt vervangen

Print
Kudde grazers tussen Ooijen en Wanssum wordt vervangen

De huidige grazers in het gebied Ooijen-Wanssum maken komend jaar plaats voor een nieuwe kudde. Afbeelding: archief Stefan Koopmans

Wanssum / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De huidige kudde grazers in het nieuwe natuurgebied tussen Ooijen en Wanssum wordt eind dit jaar verplaatst. Ervoor in de plaats komt een nieuwe groep runderen.

Dat meldt het projectbureau Ooijen-Wanssum dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Maasbeveiliging tussen beide plaatsen. Door de Maasbeveiliging is veel natuur ontstaan. Een nieuwe natuurbeheerder zal het ontstane Maaspark als één aaneengesloten natuurgebied gaan beheren met een nieuwe kudde runderen, aldus het projectbureau. Welke runderras dat wordt, is nog niet bekend.

Lees ook: Provincie: Venray en Horst aan de Maas mogen natuur alleen kopen als er garanties zijn voor goed beheer

Venray en Horst aan de Maas willen graag grond kopen in het gebied om invloed uit te kunnen oefenen op dat beheer. De gemeenten zijn daarover met de provincie Limburg in gesprek.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu