Video: Auto scheurt op hoge snelheid rondjes door Berg aan de Maas, één aanhouding verricht

Print

Achtervolging Berg aan de Maas. Video: De Limburger

Berg -

Inwoners van Berg aan de Maas zijn in de nacht van dinsdag op woensdag wakker gehouden door een automobilist die op zeer hoge snelheid door het dorp reed. De politie kon na - volgens omwonenden - ‘een rondje of twaalf’ een aanhouding verrichten.

Getuigen spreken van snelheden boven de honderd kilometer per uur. Het speelde zich even voor middernacht af in de buurt van de voetbalvelden van IVS. Volgens omwonenden is de bestuurder door dorpelingen die een kijkje kwamen nemen klemgezet en aan de politie overgedragen. Tijdens de rit zou de automobilist een spoor van vernielingen hebben achtergelaten.

Rijverbod

De politie bevestigt dat ze ter plaatse is gegaan na een melding uit Berg aan de Maas. „Eén of meerdere personen zouden daar op hoge snelheid door het dorp racen”, zegt een woordvoerster. „We hebben één man aangehouden die mogelijk betrokken was. Hij is positief getest op rijden onder invloed en meegenomen naar het bureau. Hem is een rijverbod opgelegd.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu