Kerkraadse kunstenares Miriam Vleugels portretteert René Froger in Sterren op het Doek

Miriam Vleugels. © MITCHELL GIEBELS / Archief De Limburger

Beeldend kunstenaar Miriam Vleugels uit Kerkrade is zaterdagavond te zien in het televisieprogramma Sterren op het Doek. Samen met twee collega-kunstenaars staat ze voor de taak om René Froger te portretteren.

redactie

In het Omroep MAX programma Sterren op het Doek worden Bekende Nederlanders vereeuwigd op het doek. Elke week zijn er drie kunstenaars, met uiteenlopende stijlen, die de gast na schilderen. Terwijl de kunstenaars werken aan hun portretten, neemt presentator Özcan Akyol de kijkers mee door het leven van, in dit geval, René Froger. Aan het einde mag de zanger zijn favoriete portret kiezen. Froger wordt door Akyol geïnterviewd in een lege Johan Cruijff ArenA over hoe het is om al 40 jaar aan de top te staan.

Limburg

Afgelopen zaterdag zagen 742.000 kijkers hoe journaliste en presentatrice Clairy Polak naar huis ging met een portret van zichzelf, gemaakt door de Geleense kunstenares Michelle Faaij (55). Of het Miriam Vleugels lukt de eerste prijs opnieuw mee te nemen naar Limburg, zal zaterdag moeten blijken.

Lees ook: Geleense portretschilder doet mee aan ‘Sterren op het Doek’ en herkent door de zenuwen niet welke BN’er er voor haar staat

Lees ook: Clairy Polak valt in populair tv-programma voor portret van zichzelf gemaakt door Geleense kunstenares

Sterren op het Doek, zaterdag 5 december, 20:40 uur, NPO 2.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal