Maasmechelaar in cel nadat hij inreed op agent, vier agenten arbeidsongeschikt door interventie

Print
Maasmechelaar in cel nadat hij inreed op agent, vier agenten arbeidsongeschikt door interventie

Afbeelding: HBvL

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De 30-jarige Maasmechelaar die zondagavond werd gearresteerd nadat hij was ingereden op de politie, is aangehouden en overgebracht naar de gevangenis, meldt Het Belang van Limburg.

Lees ook: Vandaal op de vlucht in Maasmechelen wordt gepakt na schot op auto, politieagenten raken gewond

De man had het erg bont gemaakt. In Maasmechelen en Lanaken was hij onder meer op voertuigen ingereden. Toen de politie hem zondagavond wilde arresteren, vluchtte hij. Tijdens zijn ontsnapping reed hij een agent aan, die hierbij gewond raakte. Een andere agent liep bij de schermutseling tijdens de arrestatie verwondingen op. Om de Maasmechelaar te kunnen inrekenen moest de politie een schot lossen op de vluchtauto.

De interventie heeft een flinke impact gehad op de politiemensen van het korps: vier agenten zijn momenteel arbeidsongeschikt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu