VVD wil dat Peel en Maas zich weer aansluit bij landelijk gezondheidsprogramma voor jeugd

Print
VVD wil dat Peel en Maas zich weer aansluit bij landelijk gezondheidsprogramma voor jeugd

Foto ter illustratie. Afbeelding: Stefan Koopmans

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Nu gemeenten geen eigen bijdrage meer hoeven te betalen aan het gezondheidsprogramma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) van het Rijk, wil de VVD dat Peel en Maas zich weer aansluit.

Eind vorig jaar besloot het college van Burgemeester en Wethouders de samenwerking met JOGG te beëindigen. Het programma zou te weinig toevoegen aan de lopende projecten van de gemeente rondom ‘gezond opgroeien’. B en W achtte JOGG te algemeen en spendeert het beschikbare geld, vijfduizend euro, liever aan gezondheidsprojecten die vanuit verschillende dorpskernen worden geregeld.

Lees ook: ‘Meer bewegen en gezond eten maakt gelukkig’

Die vijfduizend euro hoeft niet meer betaald te worden van staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid en Sport). Met JOGG gaat een team samen met lokale sportverenigingen, onderwijs en kinderopvang aan de slag met het gezonder maken van de gemeente.

Aanvulling

Coalitiepartij VVD roept B en W nu op om zich weer aan te sluiten bij JOGG, zeker nu een jaarlijkse eigen bijdrage is komen te vervallen. JOGG moet in de ogen van de VVD dienen als aanvulling op de zelfsturingsprojecten rondom gezondheid en bewegen binnen de gemeente.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu