Horster basisschool De Weisterbeek toch tijdelijk naar het Junior College

Print
Horster basisschool De Weisterbeek toch tijdelijk naar het Junior College

Weisterbeek gaat toch voor even naar het Junior College. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De leerlingen van basisschool De Weisterbeek in het centrum van Horst zullen in de nabije toekomst toch naar het Junior College verkassen. Het is een tijdelijke oplossing.

Heel even is er sprake van geweest dat de leerlingen van De Weisterbeek voorgoed naar het Junior College moesten verhuizen. Het gebouw van het Junior College komt op korte termijn leeg te staan en het onderkomen van de basisschool is verouderd en te krap. De Weisterbeek heeft daardoor een leerlingenstop.

Het aanvankelijke plan van verantwoordelijk wethouder Han Geurts om de basisschool naar het Junior College te laten verkassen, stuitte op veel weerstand. Volgens scholenkoepel Dynamiek ligt het Junior College te ver van de huidige locatie aan de Schoolstraat. Veel ouders zouden niet willen meeverhuizen naar de Gebroeders van Doornelaan.

Uiteindelijk heeft de Horster gemeenteraad besloten dat het bestaande gebouw van de basisschool in hartje Horst wordt gesloopt en dat er nieuwbouw moet komen. In de tijd dat er gesloopt en gebouwd wordt, hebben de leerlingen van De Weisterbeek een tijdelijke stek nodig. Dat wordt het Junior College.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu