Extra maatregelen op circuit Bahrein na crash Grosjean

Print
Extra maatregelen op circuit Bahrein na crash Grosjean

De auto van Grosjean wordt geblust na de crash. Afbeelding: AFP

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, aankomende zondag in Bahrein. Afgelopen zondag vond op het circuit een ernstige crash plaats met de bolide van de Fransman Romain Grosjean, die er met brandwonden vanaf kwam.

Op de plek waar Grosjean crashte, de derde bocht, worden twee rijen banden aangebracht. In de negende bocht wordt de bandenstapel verlengd en worden de stoepranden verwijderd.

Tijdens de GP van Sakhir wordt een kleiner deel van het circuit gebruikt dan gewoonlijk. De race bevat slechts elf bochten in plaats van de vijftien bochten die tijdens de GP van Bahrein werden verreden.

Lees ook: Verstappen na uitspraken over crash Grosjean: ‘Ik ben verkeerd begrepen en bedoelde het anders’

De mondiale autosportfederatie FIA heeft aangekondigd een gedetailleerd onderzoek te beginnen naar het ongeluk van Grosjean. Het onderzoek zal zes tot acht weken in beslag nemen.

Grosjean heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten, maar moet de GP van Sakhir aan zich voorbij laten gaan. De coureur van Haas mikt op een rentree tijdens GP van Abu Dhabi, de laatste race van 2020. De race begint zondag om 18.10 uur.

Beluister ook: Podcast: Crash Grosjean is besefmoment hoe gevaarlijk de sport kan zijn

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu