Vastgeketend voor het huis van UWV-directeur strijdt Sven voor een uitkering

Print
Vastgeketend voor het huis van UWV-directeur strijdt Sven voor een uitkering

Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Vastgeketend aan een hek tegenover de woning van UWV-directeur Tof Thissen in Roermond strijdt Sven van der Woude (45) donderdag voor een bijstandsuitkering. De actie is naar eigen zeggen een laatste, wanhopige poging om in gesprek te komen met de uitkeringsinstantie. Hij bezweert net zo lang te blijven zitten tot Thissen met hem in gesprek gaat en er een oplossing voor hem is gevonden.

Van der Woude heeft last van ernstige oorsuizen en wil euthanasie plegen. Alleen in zijn hutje in Frankrijk zou hij nog willen wonen, omdat de Groninger daar in afzondering kan verblijven. Een uitkering mag hij in het buitenland echter niet ontvangen, en het UWV wil geen uitzondering voor hem maken, zo stelt hij.

Een woordvoerder van het UWV geeft aan bekend te zijn met de situatie van Van der Woude. „Het is een ontzettend ingewikkelde situatie die we al veelvuldig hebben bekeken, maar wij kunnen helaas niets voor hem betekenen. Het is de gemeente die over zijn bijstandsuitkering beslist.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu