Gehavend Feyenoord moet ‘finale’ winnen na thuisverlies tegen Dinamo Zagreb

Print
Gehavend Feyenoord moet ‘finale’ winnen na thuisverlies tegen Dinamo Zagreb

Bryan Linssen moet met een blessure voortijdig naar de kant. Afbeelding: ANP

Feyenoord moét volgende week winnen van Wolfsberger AC om ook in het nieuwe jaar nog actief te zijn in de Europa League. De Rotterdammers hadden zich, als alle resultaten gunstig waren, donderdagavond kunnen plaatsen voor de knock-outfase van de Europa league. In plaats daarvan werd in De Kuip verloren van Dinamo Zagreb (0-2) en Wolfsberger AC won van CSKA Moskou (0-1).

Feyenoord moest in de eigen Kuip winnen van Dinamo Zagreb en CSKA Moskou moest in eigen huis winnen van Wolfsberger AC. Dan zou de ploeg van Dick Advocaat ook na de winter actief zijn in de Europa League. Dat droomscenario kwam donderdagavond echter geen moment dichtbij voor Feyenoord, dat met Luciano Narsingh in de basis begon. Ook Marcos Senesi was ‘gewoon’ van de partij, ondanks het feit dat hij in de warming-up wat last had van zijn bovenbeen.

Maar ook met Senesi binnen de gelederen kreeg Feyenoord het niet voor elkaar om de winst te pakken tegen Dinamo Zagreb, dat pas op slag van rust de voorsprong pakte. Dat doelpunt viel op het moment dat Feyenoord met tien man op het veld stond na een hoofdblessure van Uros Spajic. De verdediger werd aan de zijlijn behandeld en zag hoe Orkun Kökçü een penalty veroorzaakte. Bruno Petkovic, de man met wie Spajic in botsing kwam, benutte de strafschop.

Spajic keerde na de rust niet meer terug en dat was voor Advocaat de volgende domper, want ook Bryan Linssen haakte voor rust al af met een blessure. De ziekenboeg van Feyenoord wordt daarmee voller en voller.

Het gehavende Feyenoord kreeg het na rust niet meer voor elkaar om het Dinamo Zagreb écht lastig te maken. De grootste kans voor Feyenoord was voor Naoufal Bannis, die na een kopbal van Steven Berghuis de bal vrij voor het binnentikken had. Hij maaide echter over de bal heen. Dat deed de achttienjarige jongeling bij een 0-2 stand, want acht minuten na rust had Lovro Majer de tweede Kroatische treffer gemaakt. Omdat Bannis dus niet scoorde, trok Dinamo Zagreb de zege redelijk eenvoudig over de streep.

Omdat Wolfsberger AC met 0-1 won van CSKA Moskou wacht voor Feyenoord volgende week een heuse ‘finale’. Op bezoek bij Wolfsberger AC móet er gewonnen worden om naar de knock-outfase van de Europa League te gaan.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 3 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu