Riool- en afvalstoffenheffing Sittard-Geleen 25 euro lager, stijging gemiddelde woonlast niet 8,1% maar 5,2%

Print
Riool- en afvalstoffenheffing Sittard-Geleen 25 euro lager, stijging gemiddelde woonlast niet 8,1% maar 5,2%

Afbeelding: ANP

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Inwoners van Sittard-Geleen hoeven komend jaar 24,46 euro minder te betalen dan oorspronkelijk in de begroting van 2021 door de gemeente werd vastgesteld.

De rioolheffing wordt volgend jaar 181 euro. Dat is 15 euro lager dan de bedoeling was. Ook de afvalstoffenheffing wordt ruim negen euro lager dan gedacht.

Lees ook: Sittard-Geleen pompt tientallen miljoenen in ‘opkrikbeurt’ van de verloederde stad, politiek zet sein op groen

Hiermee stijgt de gemiddelde woonlast met 5,2 procent en niet met de eerder geraamde 8,1 procent. Dit komt onder meer omdat het vanaf nu niet meer is toegestaan om de btw door te berekenen in het afvalstoffentarief als het gaat om plastic afval.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu