Duitse minister: extra coronamaatregelen nodig in sommige regio’s

Foto ter illustratie. © AFP

In sommige regio’s van Duitsland met veel coronabesmettingen zijn aanvullende beperkingen nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, liet de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn vrijdag weten.

RedactieBron: ANP

„Waar het aantal besmettingen in Duitsland groter is, is er naar mijn mening behoefte aan aanvullende maatregelen om het aantal contacten verder te verminderen boven wat is afgesproken”, zei Spahn tegen de Duitse zender ZDF. „We hebben nog steeds te veel districten en regio’s waar aanvullende maatregelen nodig zijn”, voegde hij eraan toe.

Lockdown-light

In Duitsland zijn de coronamaatregelen deze week verlengd tot 10 januari. Onder meer restaurants, musea en theaters blijven gesloten in deze zogenoemde lockdown-light, die inmiddels een maand duurt. Eerder was al besloten tijdens de feestdagen de beperkingen voor bijeenkomsten iets te versoepelen, waardoor maximaal tien mensen mogen samenkomen.

In Duitsland is het aantal coronabesmettingen in de laatste 24 uur met ruim duizend gestegen ten opzichte van een dag eerder. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldde vrijdagochtend 23.449 nieuwe gevallen.

Daarmee zet de stijgende trend in de loop van de week door. Donderdag meldde het RKI 22.046 nieuwe gevallen, woensdag rond de 17.000 en dinsdag zo’n 13.500 besmettingen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal