Verzorgingstehuis en gemeentehuis in Heythuysen gehele dag zonder water door leidingbreuk

Foto ter illustratie. © Getty Images

Heythuysen -

Zorgcentrum Beek en Bos, het gemeentehuis van Leudal en drie à vier huishoudens in Heythuysen zitten vrijdag door een leidingbreuk lange tijd zonder water.

Maikel Suilen

Bij het verzorgingstehuis, waar zo’n honderd mensen verblijven, heeft Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) pallets met flessen drinkwater afgeleverd, zodat ze niet geheel zonder water zitten, meldt een woordvoerder van WML.

Voor de huishoudens en het gemeentehuis is geen direct alternatief geregeld. Op het moment dat er grote behoefte aan is, kan WML een tijdelijk tappunt aanleggen in de buurt.

Reparatie

Het gaat om de straten Walk, Lúnionlaan en Leudalplein die waarschijnlijk nog de gehele dag zonder water zullen zitten, omdat de reparatie van de breuk enige tijd in beslag neemt.

De oorzaak is niet bekend, meldt de woordvoerder. Wel geeft hij aan dat WML verderop in Heythuysen bezig is waterleidingen te vervangen, waardoor er drukverschillen kunnen ontstaan. Dit kan de oorzaak zijn geweest, maar dat is niet met zekerheid te vast te stellen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal