Wereldpaviljoen in Steyl weer open voor publiek en scholen

Print
Wereldpaviljoen in Steyl weer open voor publiek en scholen

De verhalenverteller in het Ghana-programma. Afbeelding: Wereldpaviljoen Steyl

Steyl / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide -

Het Wereldpaviljoen in Steyl gaat zondag 13 december na tien weken sluiting weer open.

Vanaf februari kunnen ook schoolklassen weer terecht. Voor de leerlingen is een nieuw educatief programma over Ghana samengesteld, met de vertelcultuur van het Afrikaanse land als basis. In het Ghana-beleefatelier mag ook weer gebruik worden gemaakt van VR-brillen. Scholen kunnen daarnaast kiezen voor het Nicaragua-pakket. Voor schoolklassen uit de gemeenten Horst aan de Maas en Venray is de toegang gratis. Dit dankzij een jubileumactie van de mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum, die de entree betaalt.

Het Wereldpaviljoen is dit jaar in totaal dertig weken dicht geweest en is daardoor volgens voorzitter René Poels veel inkomsten misgelopen. „We hebben nu al een tekort van 14.000 euro.” Poels hoopt op coronasteun van de gemeente Venlo.

Met ingang van 13 december wordt er gewerkt met een tijdslot van tien minuten. Verder geldt een mondkapjesplicht. Voor gezinnen gelden aparte regels omdat kinderen jonger dan 13 jaar geen mondkapje hoeven te dragen.

Naast de reguliere openingstijden is het Wereldpaviljoen in de kerstvakantie ook geopend op dinsdag 22 en 29 december. Meer info op www.wereldpaviljoen.com

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu