DSM nieuwe hoofdsponsor van wielerploeg Team Sunweb

Print
DSM nieuwe hoofdsponsor van wielerploeg Team Sunweb

Afbeelding: Team DSM

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Heerlen / Hoensbroek -

Sunweb stopt als hoofdsponsor van de wielerploeg Team Sunweb en draagt het stokje over aan DSM.

Dat heeft de wielerploeg vrijdag bekendgemaakt tijdens de teampresentatie. DSM is al langer sponsor van de ploeg en ontwikkelde Dyneema, een materiaal in kleding dat voor minder schaafwonden zorgt bij valpartijen.

Sunweb werd in 2017 hoofdsponsor van de wielerploeg van Iwan Spekenbrink. Door de coronacrisis voelt het bedrijf zich genoodzaakt de sponsoring te verminderen. Sunweb had in princiep een contract voor ‘onbepaalde tijd’. Commercieel directeur Tim Vandenbergh van de reisorganisatie meldde vrijdag dat het bedrijf wel verbonden blijft aan de ploeg. Team DSM, dat ook een campus heeft in Sittard-Geleen, gaat rijden op fietsen van Scott en Volvo levert het wagenpark.

DSM stelde vrijdag ook dat het extra geld wil investeren in de bestrijding van doping in het wielrennen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu