Kevin Hofland heeft diploma binnen en mag nu echt zelfstandig aan de slag

Print
Kevin Hofland heeft diploma binnen en mag nu echt zelfstandig aan de slag

Kevin Hofland. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Brunssum / Broekhuizenvorst -

Oud-international en de onlangs bij Fortuna Sittard ontslagen Kevin Hofland (41) heeft zijn UEFA Pro-opleiding afgerond. Hij behoort tot de elf geslaagden uit ‘de klas van 2019’, net als Kristof Aelbrecht (ook ex-Fortuna) en de uit Broekhuizenvorst afkomstige Willem Weijs.

De UEFA Pro-opleiding is de hoogste trainersopleiding van Nederland. Trainers die in het bezit zijn van de licentie hebben de bevoegdheid om zelfstandig aan de slag te gaan als hoofdcoach in het nationale en internationale betaald voetbal.

Vanwege de coronacrisis kon de cursus lange tijd niet worden voltooid. In de tussentijd kreeg Hofland dispensatie, waardoor hij de voorbije maanden als hoofdcoach op de bank van Fortuna kon zitten. In Sittard werd de trainer uit Brunssum vorige maand aan de kant gezet als gevolg van de slechte resultaten; in zijn kielzog volgde assistent-trainer Aelbrecht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu