Tank leeg: bestuurder zet auto stil en wandelt met flessen benzine over vluchtstrook A76

 © Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek/Facebook

Pech voor een automobilist vrijdagmiddag op de A76 ter hoogte van Spaubeek. Zijn voertuig kwam zonder benzine stil te staan op de vluchtstrook.

Redactie

Andere bestuurders alarmeerden de politie over de geparkeerde auto. Daarnaast werd er melding gemaakt ven een persoon die een stuk verderop over de vluchtstrook liep.

Bij de oude afslag Schinnen zagen agenten een persoon vanuit het tankstation naar de snelweg lopen. Deze persoon had twee flessen met vloeistof bij zich en vertelde dat de tank van zijn auto leeg was en dat hij naar het dichtstbijzijnde tankstation was gelopen.

File

Andere agenten zijn bij het voertuig geweest waar nog een persoon in zat. Een berger heeft het voertuig naar het dichtstbijzijnde tankstation gebracht. Omdat het voertuig weggetakeld werd, werden er snelheidsbeperkingen ingesteld zodat er veilig gewerkt kon worden. Hierdoor ontstond er een file op de A76.

„Mocht je ooit onverhoopt zonder benzine komen te staan? Ga achter de vangrail staan en bel de wegenwacht. Blijf nooit in je voertuig zitten of loop nooit over de vluchtstrook. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren”, waarschuwt de politie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal