De Voedselbank steunen door extra boodschappen te doneren

Afbeelding ter illustratie. © ING image

Parochiefederatie De Pelgrim ondersteunt in samenwerking met de gemeente Simpelveld de Voedselbank. Inwoners uit Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg kunnen boodschappen doneren die terechtkomen bij de Voedselbank.

Redactie

Van 7 tot en met 12 december kunnen inwoners in Simpelveld, Bocholtz en Ubachsberg de boodschappen die zij willen doneren achterlaten in de voorportalen van de kerkgebouwen. Dit kan iedere dag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Boodschappenbriefje

Er is door De Pelgrim een boodschappenbriefje als leidraad gemaakt: aardappelpuree, pasta, kookpudding, koffie/thee, cervelaatworst aan één stuk, suiker, zoet beleg, rijst, potjes babyvoeding, potjes fruithapjes, blikgroenten, spliterwten, bonen, linzen, blikjes vis, paté en tomatenpuree, blikjes smac, ham en knakworst. Mensen mogen ook producten naar eigen keuze doneren, zolang deze maar lang houdbaar zijn.

Stand met producten

Op 11 en 12 december staat in de Plus in Simpelveld een stand met de producten van het boodschappenlijstje. De te doneren boodschappen kunnen dit jaar niet bij de Plus worden achtergelaten, maar kunnen worden gebracht naar het voormalig pand van de Blokker aan de overkant.

Coronacrisis

De ondersteuning van de Voedselbank is een jaarlijks terugkerende actie in de gemeente Simpelveld. Wethouder Thijs Gulpen wil de actie dit jaar in het bijzonder aanbevelen. „Deze crisis vraagt ook veel van de vrijwilligers. Door de huidige omstandigheden is het moeilijker geworden om voedselpakketten te verstrekken aan hun klanten. Zij hebben uw hulp hard nodig. Daarom vragen wij u om te doneren, alle beetjes helpen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal