Russell debuteert met snelste tijd in Mercedes, vlak voor Verstappen

 © AP

thumbnail:  
thumbnail:

George Russell heeft bij zijn debuut voor Mercedes direct de snelste tijd op de klokken gezet. De Britse vervanger van Lewis Hamilton kwam in de kampioensauto tot een ronde van 54,546 tellen en bleef daarmee Max Verstappen (54,722) voor in de eerste vrije training bij de Grand Prix van Sakhir.

Noud BemelenBron: AD

Met de mini-stoelendans die voor dit tweede GP-weekend in Bahrein had plaatsgevonden, waren de schijnwerpers deze eerste sessie letterlijk gericht op de invallers. Onder het kunstlicht liet George Russell meteen van zich horen, terwijl Pietro Fittipaldi (rijdt in plaats van Romain Grosjean) en Jack Aitken (Russell) niet verder dan respectievelijk P19 en P20 kwamen in hun nieuwe auto’s.

Lees ook: Geen Lewis Hamilton? Dat verandert weinig voor Max Verstappen

Ondanks dat Russell onder meer aangaf nog niet optimaal te zitten in het stoeltje van de Mercedes, was hij met 49 rondes wel de meest productieve van de twintig coureurs. Bovendien legde hij de snelle, ultrakorte omloop op de buitenste ring van het Bahrain International Circuit af in 54,546 en dat was een kleine twee tienden sneller dan Verstappens 54,722. Hij kwam tot ‘slechts’ 29 rondes, alleen Alexander Albon (18) en Fittipaldi (24) reden er minder. Albon maakt wel de top-3 van de tijdenlijst compleet, net voor Valtteri Bottas.

Luister naar de Formule 1-podcast van De Limburger:

Formule 1 podcast Bahrein 30 nov. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal