Zeker 18 doden door ongeluk in Chinese mijn

 © AFP

Achttien mijnwerkers zijn zaterdag doodverklaard na een koolmonoxidelek in een kolenmijn in het zuidwesten van China, melden Chinese staatsmedia. Reddingsacties zijn nog gaande om vijf anderen te bereiken die nog steeds ondergronds vastzitten.

Bron: AD

24 mijnwerkers waren betrokken bij het ongeval in de mijn bij de stad Chongqing nadat het gaslek vrijdag ontstond, meldde de staatsomroep CCTV. Zaterdagochtend zijn volgens reddingsdiensten één overlevende en 18 slachtoffers gevonden. Het ongeval vond plaats terwijl arbeiders ondergrondse mijnbouwapparatuur aan het ontmantelen waren, aldus de staatsomroep. De mijn was de afgelopen twee maanden gesloten.

Onderzoekers zijn bezig om de oorzaak van het ongeval vast te stellen, zei het officiële persbureau Xinhua. Een eerder ongeval bij de mijn heeft in 2013 het leven gekost aan drie mensen.

Mijnongevallen komen veel voor in China, waar de industrie een slechte staat van dienst heeft op het gebied van veiligheid en de voorschriften vaak slecht worden gehandhaafd.

Zestien arbeiders werden in september gedood in een andere mijn aan de rand van Chongqing nadat een lopende band in brand vloog en het vuur gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide veroorzaakte.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal