Fortissimo verplaatst carnavalsconcerten naar Venlose huiskamers

Print
Fortissimo verplaatst carnavalsconcerten naar Venlose huiskamers

Het jubileumconcert op het plein voor het stadhuis, zoals bij het 675-jarig bestaan van de stad in 2018, kon in juli ook niet doorgaan. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Showorkest Harmonie Fortissimo geeft in het weekend van 6 en 7 februari zes huiskameroptredens als alternatief voor de jaarlijkse carnavalsconcerten in de Maaspoort, die vanwege corona niet kunnen doorgaan.

Met deze VastelaovesThoeskônzerte wil de Venlose muziekvereniging tevens haar 6x11-jarig bestaan opluisteren. Venlonaren kunnen een elf minuten durend optreden voor zichzelf winnen of aan iemand anders cadeau doen. Wie mee wil dingen naar een thuisconcert, dient aan te geven waarom en waar hij of zij Fortissimo graag wil laten musiceren. Uit alle verzoeken die voor 6 januari zijn ingestuurd via de website, worden een week later de zes leukste en origineelste gekozen. Om een toeloop van publiek te voorkomen, wordt niet bekend gemaakt waar de concerten plaatsvinden.

Voorzitter Gilbert Idink zegt niet te verwachten dat in februari grote concerten in een theater al mogelijk zullen zijn. „Omdat het openluchtconcert vanwege ons 65-jarig bestaan op de Markt voor het stadhuis in juli ook al niet kon doorgaan, wilden we toch iets doen. In 2021 bestaan we 66 jaar, dat is in vastelaovestermen 6x11. Bovendien is er tussen de lockdowns al veel gerepeteerd voor de Vastelaoveskônzerte. Zo is het idee ontstaan om in een kleine bezetting een miniconcert bij mensen thuis te geven, inclusief live zang en presentatie.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu