Grandioze dag voor Lieke Martens: hattrick én wereldgoal tijdens monsterzege Barça

Print
Grandioze dag voor Lieke Martens: hattrick én wereldgoal tijdens monsterzege Barça

Afbeelding: ANP

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Lieke Martens heeft zich bij haar club Barcelona op schitterende wijze laten zien. De Nieuw Bergense was tegen Santa Teresa goed voor drie goals, waarvan één schitterende.

De vrouwenploeg van Barcelona wervelde voorbij de tegenstander. Bij rust stond het namelijk al 8-0 voor de Catalanen, mede dankzij drie treffers van Martens. De aanvalster van de Oranje Leeuwinnen was goed voor de 2-0, de 3-0 en de 4-0. Met name die laatste goal was schitterend. Bedoeld of onbedoeld schoot ze de bal vanaf de rechterflank ineens in de verre hoek.

De aandacht ging zeker ook uit naar Martens’ ploeggenote Jenifer Hermoso: zij was goed voor vier goals en daarmee is ze nu topscorer aller tijden bij de vrouwen van Barcelona.

Na rust deed Barcelona het rustig aan. Martens en Hermoso werden na een uur gewisseld, de wedstrijd eindigde in 9-0.

Barcelona staat in La Liga onbedreigd aan kop. Martens en co komen woensdag naar Eindhoven voor het eerste duel met PSV in de Champions League. Een week later is de return in het Estadi Johan Cruyff.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 3 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu