AZ ontslaat trainer Arne Slot vanwege gesprekken met Feyenoord

Print
AZ ontslaat trainer Arne Slot vanwege gesprekken met Feyenoord

Arne Slot. Afbeelding: ANP

AZ heeft trainer Arne Slot ontslagen vanwege de gesprekken die hij voert met Feyenoord. Pascal Jansen, assistent van Slot, maakt het seizoen af als hoofdtrainer van de Alkmaarse ploeg.

De 47-jarige Jansen zit zondag al als eindverantwoordelijke op de bank bij de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Hij krijgt assistentie van de 34-jarige Robert Franssen, die vanuit de jeugd doorschuift naar de A-selectie.

„We hebben naar aanleiding van de eerdere berichtgeving gesproken met Arne”, zegt technisch directeur Max Huiberts. „Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op AZ. We willen Arne bedanken voor de afgelopen 3,5 jaar, de successen die we met elkaar hebben behaald en wensen hem succes in zijn verdere loopbaan.”

Uitgelekt

Vrijdag lekte via diverse media uit dat Slot de voornaamste kandidaat is om na dit seizoen Dick Advocaat op te volgen bij Feyenoord. De 42-jarige trainer, die bezig was aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach van AZ, zou al gesprekken hebben gevoerd met technisch directeur Frank Arnesen voor een dienstverband in Rotterdam.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 3 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu