Deze zaterdag redelijk rustig in winkelgebieden van Maastricht en Roermond

Print
Deze zaterdag redelijk rustig in winkelgebieden van Maastricht en Roermond

Eenrichtingsverkeer zaterdag in de Kleine Staat in Maastricht. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De drukte in het centrum van Maastricht viel zaterdag mee. Ook in het anders heel drukke Designer Outlet Center in Roermond was het erg rustig, blijkt uit een rondgang.

Maastricht had eenrichtingverkeer ingesteld in de drukste winkelstraat, de Kleine Staat in het stadscentrum. Maar in de loop van de middag werd die maatregel weer opgeheven. „Mensen gedragen zich goed”, liet een woordvoerster weten. „Zondag starten we wel weer met het instellen van deze eenrichtingsmaatregel.”

Lees ook: Kleine Staat in Maastricht is dit weekend éénrichtingsverkeer

Roermond

In het Outlet Center in Roermond bleef het bij enkele anders drukbezochte winkels relatief rustig. Er stonden niet zoals een week geleden rijen wachtende mensen. Ook de mondkapjesplicht werd er volgens de woordvoerder van de gemeente goed nageleefd.

Het beeld van de winkelcentra in de twee steden verschilt volledig van dat een week geleden, toen met name Belgische kooptoeristen een enorme drukte veroorzaakten. Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht sprak eerder deze week al de verwachting uit dat de drukte door Belgen zou afnemen, omdat de winkels in het buurland sinds dinsdag weer open zijn. De niet-essentiële winkels waren in België voordien gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook: Burgemeester Lanaken over grote toestroom Belgen naar Nederland: ‘Beboet ze en stuur ze terug’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →