Handbalsters beginnen EK met verrassende nederlaag tegen Servië

Print
Handbalsters beginnen EK met verrassende nederlaag tegen Servië

Afbeelding: ANP

De Nederlandse handbalsters zijn met een domper begonnen aan het Europees kampioenschap in Denemarken.

De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade verloor in Kolding verrassend van Servië met 29-25. De ploeg stortte in de tweede helft compleet in. Topschutter aan Nederlandse zijde was Danick Snelder met 5 treffers.

De regerend wereldkampioen pakte na een onwennig begin verrassend snel het ritme op en nam resoluut afstand van Servië. Bij rust leidde Oranje met 15-9. De ploeg leek de draad weer op te pakken in de tweede helft en liep uit naar 22-16, maar toen stokte het ineens. De ploeg stapelde fout op fout en wist minutenlang niet te scoren. Servië daarentegen maakte zeven doelpunten op rij en stond plots met 23-22 voor.

Oranje probeerde zich te herpakken, maar het lukte zelfs topschutter Lois Abbingh niet de ploeg aan te sporen. Vrijwel niets lukte meer en ondanks late treffers van jong talent Bo van Wetering was een pijnlijke nederlaag niet meer af te wenden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu