Aantal doden door ongeluk in Chinese mijn loopt op naar 23

Print
Aantal doden door ongeluk in Chinese mijn loopt op naar 23

Afbeelding: Greg Baker

Het aantal slachtoffers na een mijnongeluk in het zuidwesten van China is opgelopen tot 23, meldden staatsmedia zondag nadat de reddingsoperatie was voltooid. Eerder was sprake van achttien doden. Een overlevende kon gered worden.

24 mijnwerkers waren betrokken bij het ongeval in de mijn bij de stad Chongqing nadat vrijdag een gaslek ontstond. Alle slachtoffers zijn overleden aan koolmonoxidevergiftiging. Het ongeval vond plaats terwijl arbeiders ondergrondse mijnbouwapparatuur aan het ontmantelen waren. De mijn was de afgelopen twee maanden gesloten.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Een eerder ongeval bij de mijn heeft in 2013 drie mensen het leven gekost.

Veiligheid

Mijnongevallen komen veel voor in China, waar de industrie een slechte staat van dienst heeft op het gebied van veiligheid en de voorschriften vaak slecht worden gehandhaafd.

Zestien arbeiders werden in september gedood in een andere mijn aan de rand van Chongqing nadat een lopende band in brand vloog en de brand gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide veroorzaakte.

Lees ook: Zeker 18 doden door ongeluk in Chinese mijn

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu