Trump: we zijn deze verkiezing aan het winnen

Print
Trump: we zijn deze verkiezing aan het winnen

Afbeelding: EPA

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag tijdens een rally een nieuwe serie aan ongegronde beweringen gelanceerd dat hij tijdens de presidentsverkiezingen is bestolen en dat hij uiteindelijk toch zal winnen.

„We zijn deze verkiezing aan het winnen”, zei Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Valdosta in de Amerikaanse staat Georgia. „We zullen nog steeds winnen”, voegde hij later toe. Volgens de Republikein zijn de verkiezingen gemanipuleerd en is de overwinning van Democraat Joe Biden doorgestoken kaart.

Trump bezoekt Georgia om campagne te voeren voor twee Republikeinse senatoren. Die nemen het op 5 januari in een tweede stembusgang op tegen Democratische rivalen. Het resultaat kan beslissend zijn voor de meerderheid in de Senaat, nu nog Republikeins.

Rechtszaak

Nadat ook een hertelling Trump niet de gewenste meerderheid in Georgia opleverde, hebben zijn advocaten vrijdag een rechtszaak aangespannen om de uitslag ongeldig te verklaren. Dat gebeurde ook in andere staten van de VS, tot dusver zonder succes.

Lees ook: Trump wil verkiezingsuitslag Georgia ongeldig laten verklaren

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu