FC Dordrecht duwt MVV naar de laatste plaats in de eerste divisie

Print
FC Dordrecht duwt MVV naar de laatste plaats in de eerste divisie

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren -

MVV is na vijftien competitiewedstrijden helemaal onderaan in de eerste divisie beland. FC Dordrecht en FC Den Bosch wipten zondag over de Maastrichtenaren heen.

MVV wist vrijdag al voor de tiende keer op rij niet te winnen (2-3 tegen De Graafschap). Voor de mannen van coach Darije Kalezic betekende dat dat ze in het weekeinde naar de laatste plaats zouden kunnen worden verwezen als de concurrenten FC Den Bosch en FC Dordrecht punten zouden pakken in op papier zeer lastige wedstrijden.

Toch deden beide ploegen dat. FC Den Bosch speelde thuis gelijk tegen NEC (2-2), terwijl FC Dordrecht zelfs won bij NAC (0-1). FC Dordrecht heeft nu -net als Jong AZ- elf punten, terwijl FC Den Bosch en MVV er tien hebben. Op doelsaldo staat MVV echter onderaan.

FC Dordrecht wist dit seizoen in zeven uitwedstrijden nog geen punt te pakken, maar bracht daar zondag verandering in. In de zevende minuut van de blessuretijd schoot de jarige Richie Musaba de Dordtenaren in Breda naar de eerste uitzege van het seizoen. Dinsdag staat de nieuwe trainer Jan Zoutman voor het eerst voor de groep bij Dordrecht. Hij werd zaterdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, nadat eerder Harry van den Ham werd ontslagen.

NEC en NAC delen nu de vierde plaats in de eerste divisie, met 28 punten uit 15 wedstrijden.

Bekijk ook de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt dat Schot 3 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu