Carnavalsvereniging De Sjravelaire Genhout brouwt eigen bieren

Print
Carnavalsvereniging De Sjravelaire Genhout brouwt eigen bieren

Het Sjravelairebier is verkrijgbaar met een bijpassend bierglas. Afbeelding: De Sjravelaire

Groot Genhout -

De Genhoutse carnavalsvereniging De Sjravelaire heeft de lockdown gebruikt om eigen bieren te brouwen. Sinds kort zijn ze ook te koop: Sjravelair Blond en Sjravelait Donker.

Het idee is afkomstig van de raad van elf: „De wijze mannen van de raad van elf van onze vereniging hebben de handen uit de mouwen gestoken en de smaakpapillen laten werken”, valt te lezen op hun Facebookpagina. „Na diverse testen, proefsessies en inspecties van meesterproever Jeanke Sjoutele hebben we ons eigen bier gebrouwen.”

Bierpakket

Het heeft geresulteerd in twee bieren. Allereerst is er een Blondj Sjravelair Beer. Een pilsachtig bier van 5,5 procent met een frisse en fruitige smaak. Daarnaast is er het Duuster Sjravelair Beer. Deze donkere variant is sterker. Het speciaalbier van 9,5 procent lijkt een beetje op Chimay Blauw. „Maar ons bier is uiteraard lekkerder.” Beide flessen worden verkocht in een pakket met een uniek bierglas, dat speciaal voor de vereniging ontworpen is. Het is daarom een collector’s item dat ook alleen dit seizoen verkrijgbaar is.

Ondersteuning

Het pakket is verkrijgbaar bij Gasterie Genhout Treft voor 15 euro. Met de aankoop wordt tevens de Genhoutse carnaval ondersteund. De Sjravelaire attenderen liefhebbers erop dat het bier slechts beperkt voorradig is.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu