Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan drie Limburgse zaken

Print
Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan drie Limburgse zaken

De man die verdacht wordt van een woninginbraak op klaarlichte dag in Maastricht. Zijn identiteit is nog altijd onbekend. Afbeelding: Politie

Maastricht / Itteren / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Swalmen -

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond (20.35 uur, NPO1) aandacht aan drie Limburgse zaken.

Aan bod komen een woningoverval in Swalmen, een woninginbraak in Maastricht en een schietpartij in Sittard.

Woninginbraak Maastricht

Zondag 12 juli sloeg een inbreker op klaarlichte dag en terwijl de bewoners thuis waren zijn slag in een woning aan de Looiersgracht in Maastricht. Hij maakte meerdere spullen buit, waaronder twee portemonnees.

Lees ook: Inbreker slaat op klaarlichte dag toe terwijl bewoners thuis zijn

Diezelfde dag nog werd de verdachte meerdere keren vastgelegd op bewakingsbeelden toen hij met een die dag gestolen pinpas aankopen afrekende. Deze beelden zijn eerder al vrijgegeven door de politie, maar zonder succes. De identiteit van de verdachte is nog altijd onbekend.

Woningoverval Swalmen

In de nacht van 22 op 23 maart werd een echtpaar overvallen in hun woning aan de Asseltsestraat in Swalmen. De overvallers bedreigden de bewoners met vuurwapens, haalde de woning overhoop en gingen er uiteindelijk vandoor met sieraden en de auto van het echtpaar. Er raakte niemand gewond. De auto werd later in de nacht teruggevonden bij de A73.

Lees ook: Gewapende overval op woning in Swalmen

In het onderzoek dat volgde werd al snel duidelijk dat de verdachten het mogelijk op een andere woning gemunt hadden. Daarover vertelt de politie dinsdagavond meer in Opsporing Verzocht.

Schietincident Sittard

Voor de tweede keer wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteedt aan de schietpartij op de Bradleystraat in Sittard, waarbij de 38-jarige Anthy P. ernstig gewond raakte. Op 22 september werden al beelden van een motor getoond. Deze motor was vermoedelijk gebruikt bij het schietincident en werd later uitgebrand teruggevonden op de Raadskuilderweg in Geleen. Na de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie verschillende tips ontvangen. Sommige tips waren bruikbaar en hebben de politie verder geholpen in het onderzoek.

Lees ook: 5000 berichten: sms-bom in onderzoek naar liquidatiezaak Roermondenaar Anthy P.

Dinsdagavond zullen in het opsporingsprogramma op NPO1 onder andere beelden van auto’s getoond worden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu