85 procent van festivalbezoekers is bereid sneltest af te nemen

Print
85 procent van festivalbezoekers is bereid sneltest af te nemen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Zo’n 85 procent van de mensen die wel eens een festival bezoekt, is bereid een negatieve test bij de ingang te laten zien. Diezelfde groep zegt zich op z’n gemak te voelen bij buitenfestivals.

Dit maakte festivalorganisator Apenkooi Events maandag bekend, dat onder meer festivals als DGTL, STRAF_WERK en Pleinvrees organiseert.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus

Ruim 10.000 mensen werd naar hun mening gevraagd over het festivalseizoen. Van de respondenten is 80 procent van plan om volgend jaar een evenement te bezoeken, 85 procent is bereid een sneltest af te nemen en 92 procent vindt het prima om die resultaten te delen met de overheid.

Het is nog niet bekend of festivals volgend jaar weer kunnen doorgaan. Danny Damman, directeur van de Ziggo Dome, en Duncan Stutterheim, eigenaar van de A’DAM Toren en de Westergasfabriek, zeiden zaterdag in het AD dat ze de nabije toekomst met twijfels tegemoet zien. „Niemand durft het nog te zeggen, maar je moet realistisch zijn: de festival­zomer van volgend jaar kun je waarschijnlijk afschrijven. De voorbereidingen kunnen pas beginnen wanneer het zeker is dat de festivals door kunnen gaan. Vanaf dat moment is er zeker een half jaar nodig”, aldus Stutterheim.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu