Opbrengst collecteweek Beesel helft minder dan vorig jaar

Print
Opbrengst collecteweek Beesel helft minder dan vorig jaar

Afbeelding: ING Image

Reuver -

De gezamenlijke collecte voor dertien landelijke goede doelen in de gemeente Beesel heeft dit jaar 14.000 euro opgeleverd. Dat is iets meer dan de helft van de opbrengst van vorig jaar.

De collecteweek was aanvankelijk gepland in april, maar kon toen door de uitbraak van het coronavirus niet doorgaan. De organiserende stichting vond het niet verantwoord collectanten langs de deuren te sturen om geld in te zamelen. Als alternatief werd er vervolgens voor gekozen om de enveloppen wel huis-aan-huis te bezorgen en deze met inhoud bij een aantal inzamelpunten in Reuver en Beesel te laten afgeven. Inwoners van beide dorpen konden hiervoor in september terecht in het gemeentehuis en bij de supermarkten Plus Savelkoul, Albert Heijn en Jan Linders en Dagwinkel Beesel.

De stichting had al rekening gehouden met een (veel) lagere opbrengst. Volgens de nationale coördinator van de Goede Doelen Week past dit bij het landelijke beeld.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu