CDA Sittard-Geleen stelt vragen over behoud van culturele infrastructuur

Print
CDA Sittard-Geleen stelt vragen over behoud van culturele infrastructuur

Afbeelding: De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De gemeenteraadsfractie van het CDA heeft aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld voor behoud van de culturele infrastructuur in Sittard-Geleen.

Omdat lokale podia en organisaties essentieel zijn voor het cultuuraanbod, stelt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in 2021 150 miljoen euro beschikbaar voor gemeenten om lokale en culturele instellingen en voorzieningen te ondersteunen. Volgens de bijlage van de Kamerbrief ontvangt de gemeente Sittard-Geleen iets meer dan 1,3 miljoen euro.

Fractievoorzitter Patrick Brouwers stelt het college onder meer de vraag of zij de cultuurdragers (poppodia, gezelschappen, etc.) die de steun op dit moment het hardst nodig hebben ook actief opzoekt en of de cultuurdragers zich ten behoeve van aanspraak op de beschikbare middelen via een steunpunt bij de gemeente kunnen melden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu