Simpelveld investeert vijf miljoen euro in wegennet

Print
Simpelveld investeert vijf miljoen euro in wegennet

Het onderhoud van wegen is een van de prioriteiten van de gemeente Simpelveld. Afbeelding: Luc Lodder

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

De gemeente Simpelveld reserveert voor de komende jaren iets meer dan vijf miljoen euro voor het onderhoud en de vervanging van het wegennet.

Door Simpelveld en Bocholtz loopt in totaal zo’n 77 kilometer weg. Bij inspecties is gebleken dat op diverse plekken de conditie van het wegdek te wensen over laat. Voor achterstallig herstel is daarom dit jaar al 1.040.000 euro uitgetrokken. Eenzelfde bedrag wordt ook in 2021 geïnvesteerd. Voor komend jaar en ook voor 2023 is bovendien 500.000 euro begroot voor het vernieuwen van de toplaag van wegen. Die bedragen komen nog eens bovenop de ongeveer half miljoen euro die voor het reguliere onderhoud elk jaar zijn vastgelegd.

Het totale budget voor het wegennet tot en met 2023 komt daarmee op 5.024.990 euro. De gemeenteraad van Simpelveld wordt gevraagd hiermee komende donderdag akkoord te gaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu