Historisch Jaarboek voor het Land van Zwentibold wederom verkrijgbaar

Print
Historisch Jaarboek voor het Land van Zwentibold wederom verkrijgbaar

De kaft van het Historisch Jaarboek voor het Land van Zwentibold Afbeelding: Stichting Historisch Jaarboek Land van Zwentibold

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht -

De 41ste editie van het Historisch Jaarboek voor het Land van Zwentibold is verschenen. Daarin zijn historische artikelen over de regio Westelijke Mijnstreek en omstreken te vinden.

Stichting Historisch Jaarboek voor het Land van Zwentibold brengt het jaarboek sinds 1980 uit. Ook in de nieuwe editie zijn ze er weer in geslaagd om een reeks artikelen met gevarieerde onderwerpen te brengen.

Schrijvers

Guus Janssen is voorzitter van de stichting. „We hebben met het jaarboek altijd het streven gehad te schrijven over de gehele Westelijke Mijnstreek. Alle schrijvers werken op vrijwillige basis mee aan het boek, waardoor het ook betaalbaar blijft. Ze doen allen onderzoek naar de historie van het onderwerp en achterhalen daarbij zo veel mogelijk bronnen. Bij de artikelen staan ook de bronverwijzingen.”

Verhalen

In totaal hebben zestien schrijvers aan de nieuwste editie meegewerkt. Onder andere is het levensverhaal van Sittardenaar Zefke Mols opgenomen in het boek, wordt verteld over de Urmondse afdeling van Winterhulp Nederland (1940-1943) en worden er artikelen gewijd aan Sef Pernot (leraar en verzetsman uit Susteren), een Romeinse bij Elsloo en de adellijke familie Van Eynatten.

Eerdere edities

Ondanks het feit dat de 41ste editie in de winkels ligt is de stichting al bezig met het jaarboek van komend jaar. Boeken van voorgaande jaren zijn ook nog verkrijgbaar. Daarvoor kunnen mensen contact opnemen via hjlvz@hotmail.com. Op de website www.historiesittard.nl staat ook een overzicht van alle eerder verschenen artikel.

Het jaarboek telt in totaal 216 pagina’s en is in full-color gedrukt. Het boekwerk is verkrijgbaar voor abonnees verkrijgbaar voor 16,50 euro. In boekhandel Krings en bij Primera is het te koop voor 21,95 euro.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu