Carnavalsexpositie Wortelepin en verzamelaar Maikel van Vugt in Fort Museum

Print
Carnavalsexpositie Wortelepin en verzamelaar Maikel van Vugt in Fort Museum

Maikel van Vugt ontvangt de 111de Blerickse cd uit handen van prins Arthur I. Afbeelding: Vg De Wortelepin

Blerick -

Blerickenaar Maikel van Vugt gaat volgende maand samen met de Wortelepin een carnavalsexpositie inrichten in het Fort Museum.

De tentoonstelling duurt van 10 januari tot en met het weekend na carnaval en geeft vooral een beeld van vastelaovend in Blerick, Hout-Blerick en Boekend.

Van Vugt (34) is een verwoed verzamelaar van carnavalaria en bezit een uitgebreide collectie van inmiddels ruim drieduizend onderscheidingen, muziekstukken, oude carnavalskranten en andere spullen van de Wortelepin, de Poerker, de Worteleschrabbers en D’n Duikelaer. Ook verzamelt hij memorabilia en attributen van Venlose carnavalsverenigingen. Daarnaast wordt nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Wortelepin tentoongesteld.

Maikel van Vugt toonde begin dit jaar ook al een deel van zijn verzameling in het Fort Museum. De expositie werd toen georganiseerd door heemkundekring Blariacum, waarvan hij bestuurslid is. Als blijk van waardering reikte de Wortelepin onlangs het 111de exemplaar van de nieuwe carnavals-cd aan hem uit. Dit is een jaarlijkse traditie waarmee mensen met bijzondere verdiensten voor de Blerickse vastelaovend worden geëerd.