Ouders hikken al anderhalf jaar tegen gevaarlijke Gastendonkstraat in Horst aan

Print
Ouders hikken al anderhalf jaar tegen gevaarlijke Gastendonkstraat in Horst aan

Gastendonkstraat in Horst is ouders een doorn in het oog. Afbeelding: De Limburger

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Ouders van kinderen die via de Gastendonkstraat in Horst naar hun sportclub fietsen, vrezen ongelukken.

Dat schrijft de Horster VVD-fractie in een brief aan het college van burgemeester en wethouders. Volgens de VVD zouden ouders al anderhalf jaar wachten op een beloofde oplossing. Daar is echter nog steeds niets van terechtgekomen, stelt de raadsfractie. En dus blijft er sprake van onveilige situaties, met name ter hoogte van het Risselt kapelletje.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Horst aan de Maas worden er in de loop van deze week borden geplaatst op de Gastendonkstraat die automobilisten erop wijzen dat ze het hier rustig aan moeten doen. Dat zullen geen officiële verkeersborden zijn, maar borden van het project ‘Veilig op Weg’. Daarnaast wordt een hoge heg die op een cruciale plek het zicht belemmert nog deze week gesnoeid.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu