Formule 1-weekend op Zandvoort krijgt ook vrouwenrace

Print
Formule 1-weekend op Zandvoort krijgt ook vrouwenrace

Beitske Visser. Afbeelding: Pim Ras

De W Series, de raceklasse voor vrouwen, heeft komend jaar een wedstrijd gekoppeld aan de Dutch Grand Prix van Zandvoort.

Daarmee komt in het weekeinde van 3 tot en met 5 september ook Beitske Visser op het racecircuit van de badplaats in actie. Onder het motto #WeRaceAsOne is de W Series nu officieel een supportrace tijdens 8 van de 23 Formule 1-races in 2021.

De koppeling zou eigenlijk afgelopen jaar al hebben plaatsgevonden bij twee races uit de Formule 1, maar door de coronapandemie werden er het hele jaar geen races uit de W Series verreden.

Lees ook: Lammers: F1-management vond ook dat Zandvoort mét publiek moet

,,We zijn heel blij dat we samenwerken met de Formule 1 voor 2021 en de jaren daarna”, zegt Catherine Bond Muir, CEO van de W Series. „De acht races waar we nu onderdeel van zijn, stellen onze snelle en onverschrokken vrouwelijke coureurs in staat hun vaardigheden te demonstreren op enkele van de meest iconische racecircuits van Europa en Amerika.”

De 25-jarige Visser eindigde twee jaar geleden als tweede in de toen nieuwe raceklasse.

Luister naar de Formule 1-podcast van De Limburger:

Brandstof 7 december. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu