Online bank Bunq maakt recorgroei door

Print
Online bank Bunq maakt recorgroei door

Afbeelding: ANP

Internetbank Bunq heeft de eerste helft van dit jaar naar eigen zeggen de snelste groei ooit meegemaakt. De bank zag het totaalbedrag aan tegoeden van gebruikers in de meetperiode met 50 procent stijgen tot 633 miljoen euro.

Om de aanwas van klanten en tegoeden aan te kunnen en om nieuwe talenten aan te trekken, opent Bunq ook een nieuw kantoor in Rotterdam.

Volgens Bung hadden spaarders in de onzekere tijden in het eerste halfjaar van 2020 duidelijk behoefte aan „een solide en betrouwbaar alternatief voor het traditionele bankieren”. Met de uitbreiding naar Rotterdam opent Bunq voor de tweede keer in korte tijd een nieuw kantoor. In 2019 werd al een kantoor in Sofia geopend.

Bunq breidde in oktober vorig jaar uit van acht naar dertig Europese landen. De bank heeft de ambitie om ook in de Verenigde Staten een bankvergunning in de wacht te slepen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu