Nederlanders neigen er weer naar om naar het buitenland op vakantie te gaan

Print
Nederlanders neigen er weer naar om naar het buitenland op vakantie te gaan

Afbeelding: Peter Schols

De meeste Nederlanders lijken komende zomer weer een vakantie in het buitenland te willen doorbrengen, mits dat kan. Met name Spanje, Frankrijk en Duitsland zijn daarbij populaire bestemmingen.

Dat concludeert onderzoeksbureau Trends & Tourism dat navraag deed bij ruim duizend Nederlanders. Wel wordt vanwege de aanhoudende coronaproblematiek langer gewacht met boeken.

Lees ook: Wintersporters lappen coronaregels aan hun laars

Afgelopen zomer schopte de coronacrisis vele vakantieplannen nog in de war. Veel Nederlanders kozen ervoor niet op vakantie te gaan of vakantie in eigen land te vieren. Ruim de helft van de Nederlanders is van plan om komende zomer minstens een week op vakantie te gaan. Zeven op de tien van hen geven aan naar het buitenland te willen. Een kwart van de vakantievierders blijft in eigen land. De rest weet het nog niet.

Vliegtuig

De mensen die afgelopen zomer in eigen land vertoefden, lijken het meest de neiging te hebben om weer naar het buitenland te trekken. De helft van de plannenmakers zegt komende zomer met het vliegtuig op vakantie te willen, 41 procent geeft aan met de auto te gaan.

De helft van de ondervraagden wil zijn vakantie binnen twee maanden voor vertrek regelen. Daarbij wordt in het bijzonder gekeken naar de kleine lettertjes als het gaat om annuleringsvoorwaarden. Vakantieorganisaties met de ruimste annulerings- en omboekvoorwaarden genieten de voorkeur. Het leeuwendeel van de ondervraagden (70 procent) krijgt bij een annulering vanwege reisbeperkingen het liefst geld terug, in plaats van een voucher.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu