Kleuterkerstspel in Baarlose kerk gaat niet door

Print
Kleuterkerstspel in Baarlose kerk gaat niet door

De populaire opvoering van het kerstspel door kleuters is afgelast. Afbeelding: Werkgroep Kleuterkerst Baarlo

Baarlo -

Het kleuterkerstfeest in de Baarlose parochiekerk gaat dit jaar niet door. De organiserende werkgroep wil niet tornen aan de spontaniteit van de voorstelling.

Sinds enkele jaren voeren kleuters op kerstavond het kerstspel op in de kerk. Alle rollen worden door kinderen vertolkt, van het kerstkindje tot de os en de ezel. De korte viering, waarbij ook kerstliedjes worden gezongen, trekt elk jaar veel publiek. Door het speelse en ongedwongen karakter van het kerstspel acht de organisatie het met veertig piepjonge acteurs die van hot naar her rennen, onmogelijk om de afstand te bewaren die nodig is. Kleuterkerst draait volgens woordvoerster Thea Joppen om spontaniteit, en dat moet zo blijven. „Het verloop van de voorstelling is onvoorspelbaar.”

Daarnaast zou in verband met de coronaregels slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten mogen worden in de kerk. Gezien de belangstelling verwacht de werkgroep dat het moeilijk zal worden om hierop te handhaven.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu