Kickboksclinic met les in goed gedrag voor Horster scholieren

Print
Kickboksclinic met les in goed gedrag voor Horster scholieren

De leerlingen kregen les in trappen en stoten. Afbeelding: KERNgezond Horst

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Kinderen van basisschool De Doolgaard in Horst kregen deze week les over goed gedrag van onder meer een kickbokstrainer.

Kickboksen is een sport die niet meteen wordt geassocieerd met gezond gedrag. Discipline, vertrouwen, concentratie en respect voor elkaar zijn echter kernwaarden, die tijdens de clinic onder leiding van een instructeur van Sportcenter Balance duidelijk naar voren kwamen. Leerlingen uit groep 6/7 van De Doolgaard leerden de basistechnieken van het trappen en stoten en hoe ze zichzelf kunnen verdedigen.

In de klas gingen de kinderen aan de hand van sportfilmpjes met elkaar in discussie over wat fair-play is en hoe ze zelf zouden handelen bij een blessure van een tegenstander of agressie in het veld

De activiteit maakte deel uit van het programma KERNgezond Horst, een lokaal initiatief van Sport-Company met steun van de gemeente en provincie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu