Provincie Limburg betaalt een miljoen euro mee aan het opknappen van Horster wijken

Print
Provincie Limburg betaalt een miljoen euro mee aan het opknappen van Horster wijken

Het is nog niet bekend waar welke woningen onder handen worden genomen. Dat geldt dus ook voor de huizen in deze Vinkenstraat in de wijk Mussenberg. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

De provincie Limburg betaalt een miljoen euro mee aan een fikse opknapbeurt voor de Horster Mussenbuurt, In de Riet en de Norbertuswijk. Bij dat plan hoort ook het voornemen van Horst aan de Maas om, verspreid over de gemeente, honderd sociale huurwoningen te (laten) bouwen. In de zestien dorpen staan te weinig goedkope huurhuizen.

Provincie Limburg betaalt een miljoen euro mee aan het opknappen van Horster wijken
Het Merelplein in de Mussenbuurt. Foto: Mara van den Oetelaar

Daarom moeten er eerst nieuwe sociale huurwoningen komen voordat dit soort huizen in de Mussenbuurt, In de Riet of in de Norbertuswijk weg kunnen. De huidige huurders moeten natuurlijk wel ergens wonen. In het centrum van Horst komen er daarom ook vijftig huurwoningen bij. Als de nieuwe huizen (deels) zijn gebouwd, volgt sloop van sociale huurwoningen in de drie wijken. Onbekend is waar welke woningen weg moeten. Dat geldt ook voor de huizen in de Vinkenstraat en het Merelplein die op deze foto’s staan. Voor woningen die worden gesloopt, komen huizen voor andere doelgroepen in de plaats. Zo moet er een betere mix van bewoners ontstaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu