Reisadvies Curaçao van geel naar oranje: alleen noodzakelijke reizen

Print
Reisadvies Curaçao van geel naar oranje: alleen noodzakelijke reizen

Afbeelding: Videostill

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Curaçao dinsdagmiddag aangescherpt. Door een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus op het eiland is er volgens het ministerie sprake van een verhoogd risico. Het reisadvies gaat daarom van ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Het RIVM vindt het niet noodzakelijk dat huidige bezoekers direct terugkeren, meldt het ministerie. Mensen die vanuit Curaçao terugkomen in Nederland wordt gevraagd tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Het eiland was sinds begin november juist erg in trek bij Nederlandse toeristen. Het kabinet gaf toen een negatief reisadvies tot half januari voor alle buitenlandse bestemmingen met uitzondering van de Caribische delen van het Koninkrijk. Het zorgde voor een hausse aan boekingen naar Curaçao.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu