Woningovervallers Asselt waren op zoek naar wiet

Print
Woningovervallers Asselt waren op zoek naar wiet

De als vluchtauto gebruikte auto van de slachtoffers werd teruggevonden bij de A73. Afbeelding: Opsporing Verzocht

Asselt / Roermond -

De woningovervallers die in maart van dit jaar toesloegen in Asselt waren op zoek naar wiet. Maar omdat ze een foute tip hadden gekregen waren ze het verkeerde huis binnengedrongen. Dat bleek dinsdagavond in Opsporing Verzocht.

De overvallers, van wie er een mogelijk Benny, Andy of Henny heette, haalden in de nacht van 22 op 23 maart het huis aan de Asseltsestraat in Asselt overhoop in de verwachting een kelder met wiet aan te treffen. Die bleek echter niet aanwezig. Ze waren op basis van een verkeerde tip het foute huis binnengedrongen. Op welk huis de tip wel betrekking zou moeten hebben gehad, weet de politie niet.

De bewoners, van wie de vrouw kort daarvoor een openhartoperatie had ondergaan, bleven ongedeerd. De daders gingen ervandoor met sieraden, telefoons en de auto van de slachtoffers. De telefoons en de auto werden korte tijd later bij de A73 teruggevonden.

De politie meldde dinsdagavond dat de daders mogelijk uit Brabant komen. Na de overval vluchtten ze weg, vermoedelijk in een Audi A6 Avant, over de A73 in de richting van Venlo.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu