Handbalsters knokken zich naar volgende ronde EK na zinderend duel met Hongarije

Print
Handbalsters knokken zich naar volgende ronde EK na zinderend duel met Hongarije

Afbeelding: ANP

De Nederlandse handbalsters hebben een roemloze uitschakeling op het EK in Denemarken voorkomen door de cruciale derde groepswedstrijd te winnen van Hongarije: 28-24. De zwaarbevochten overwinning was noodzakelijk om zich na de eerdere nederlagen tegen Servië en Kroatië te plaatsen voor de hoofdronde.

De eerste helft verliep aanvankelijk helemaal niet volgens het vereiste scenario. Hongarije scoorde makkelijk, Oranje oogde onzeker en besluiteloos. Bij een achterstand van 14-10 ging eindelijk de knop om en kwam er agressie en vechtlust in het team.

Lees ook: Handbalsters strijdbaar op EK: ‘Tot de laatste seconde blijven we vechten’

Kelly Dulfer was de aanjager die na rust haar ploeg aan de praat kreeg. Geleidelijk kwam de scherpte terug en doelpunten volgden al snel. Ineens stond de wereldkampioen weer als vanouds te handballen: snel en met flair. Na een hattrick van Dione Housheer nam uitblinkster Dulfer de slottreffers voor haar rekening. Ze maakte er acht in totaal.

Lees ook: Handbalster Inger Smits gefrustreerd over minimale speeltijd in Oranje

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu