Maak van je terrasstoelen een protest-kerstboom, zegt Maastrichts hotel

Print
Maak van je terrasstoelen een protest-kerstboom, zegt Maastrichts hotel

De verlichte kerst-terras-boom. Afbeelding: Derlon Hotel

Maastricht / Itteren -

Zelf heeft het Derlon Hotel het voorbeeld al gegeven: de kerstboom van terrasstoelen prijkt op het Onze-lieve Vrouwe-plein. „Laat de hele horeca meedoen, uit protest,” zegt directrice Sione Götte.

Met de hashtag #terraschallenge roept Derlon alle restaurants en cafés in Nederland op hetzelfde te doen. Met stoelen of bierkratten, die vanwege de coronasluiting toch niet gebruikt worden. Directrice Sione Götte reageert daarmee op de persconferentie van premier Rutte die dinsdag de sluiting met Kerst definitief maakte. De kerstbomen vormen meteen een protest en een dringende oproep aan het kabinet voor aanvullende steun en perspectief voor de horeca.

Maak van je terrasstoelen een protest-kerstboom, zegt Maastrichts hotel
Bas Timmermans en Paul Wolfs zetten de kerstboom op. Foto: Derlon Hotel.

Het Derlon Hotel zegt dat diverse andere Maastrichtse horecazaken vandaag ook zo’n boom gaan bouwen. Overbuurman Charlemagne maakt de volgende terrasboom op het Onze-Lieve-Vrouweplein.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu