Dier van de week: Trientje

Print
Dier van de week: Trientje

Trientje. Afbeelding: Dierenasiel De Beestenboel

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Trientje aan de beurt, een gesteriliseerde dame van ongeveer 3 jaar.

Wat weet je van Trientjes afkomst?

„Omdat ze een tijd heeft rondgezworven op een vakantiepark, weten we helaas niet al te veel over haar voorgeschiedenis. Ondanks dat ze lang buiten heeft geleefd, heeft ze in het vakantiepark veel onder de mensen geleefd en om eten gebedeld. Desondanks was ze toch nog vrij schuw toen ze bij ons in het asiel kwam. Gelukkig gaat dat nu al veel beter en is ze alleen nog wat terughoudend bij de eerste kennismaking.”

Hoe kun je haar karakter omschrijven?

„Als Trientje wordt geconfronteerd met een nieuwe situatie of vreemde mensen, dan kan ze zich eerst wat terughoudend opstellen. Neem je echter de moeite om haar even de tijd te gunnen om te wennen, dan ontwikkeld ze zich in een zelfstandige poes die rustig van aard is en kan genieten van aandacht.”

Wat heeft Trientje nodig?

„Een baasje met geduld, die haar de kans geeft om op haar eigen tempo haar nieuwe wereld te verkennen. Aan een ander kat zou ze een voorbeeld kunnen nemen bij het benaderen van nieuwe situaties. Een rustig huishouden is het meest geschikt, omdat alles dan overzichtelijker voor haar is. Wel zal ze graag op z’n tijd naar buiten willen.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu