Coronasteun voor Heerlense speeltuinen, scoutingverenigingen en Sterrenwacht op Brunssummerheide

Print
Coronasteun voor Heerlense speeltuinen, scoutingverenigingen en Sterrenwacht op Brunssummerheide

De Sterrenwacht op de Brunssummerheide. Afbeelding: Luc Lodder

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

Speeltuinen, scoutingverenigingen en de Sterrenwacht in Heerlen krijgen een tegemoetkoming van de gemeente. In totaal wordt 29.500 euro over de jeugdorganisaties verdeeld als coronasteun.

Het gaat in Heerlen om vijf speeltuinorganisaties, die samen elf speeltuinen beheren. De vijf organisaties krijgen elk 4.500 euro. De tien scoutingclubs die Heerlen rijk is krijgen elk 500 euro steun. De Sterrenwacht Limburg op de Brunssummerheide krijgt een bedrag van 2000 euro als tegemoetkoming.

Belangrijke functie

De gemeente vindt dat de organisaties die het geld krijgen een belangrijke functie voor jongeren in Heerlen vervullen. „De speeltuinen hebben minder abonnementen verkocht, maar hebben altijd klaargestaan om kinderen te laten spelen” zegt wethouder Jordy Clemens (Jeugdzaken, SP). „De scoutingverenigingen hebben de afgelopen tijd laten zien dat ze jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden. En de Sterrenwacht is erin geslaagd om hun activiteiten van offline naar online te verplaatsen.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu